020 428 8825

Persbericht

casanegra · januari 24, 2018 · Toespraken · 0 comments

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES BUNDELEN HUN KRACHTEN IN CAMPAGNE ‘GEEN RACISTEN IN DE GEMEENTERADEN’

Op 21 maart  zullen er gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden – de Internationale Dag tegen Racisme.

Tientallen organisaties en partijen hebben de achterliggende weken het manifest van Comité 21 Maart – ‘Geen racisten in de gemeenteraden’ –  ondertekend. In de aanloop naar de verkiezingen bundelen zij hun krachten.

Op zondag 18 maart vindt in Amsterdam een landelijke demonstratie plaats.

Gisterenavond is in Amsterdam het startschot van de campagne gegeven.

Woordvoerder van het Comité, Saida Derrazi, noemde als drijfveer voor de campagne:

  • ‘Vluchtelingen, moslims en anderen dienen als zondebok voor bestaande sociaaleconomische problemen. De drijvende kracht achter deze ontwikkeling zijn partijen als de PVV – die in 30 gemeenten meedoet – en Forum voor Democratie. Wij willen waarschuwen tegen de groeiende invloed van extreemrechts.’
  • ‘Als er niets wordt ondernomen tegen het normaliseren van racisme, zal dit alleen maar verder om zich heen grijpen. De komende maanden investeren wij tijd en energie in debattrainingen tegen extreemrechtse argumenten, stellen wij fracties in gemeenteraden voor om antiracistische moties aan te nemen en organiseren wij een landelijke demonstratie in het weekeinde voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen.’
  • ‘Wij roepen méér organisaties en partijen op om het manifest te ondertekenen. Diverse lokale linkse partijen, afdelingen van Nida en tientallen antiracisme organisaties zijn u voorgegaan.’

Sorry, the comment form is closed at this time.