cell phone tracker app iphone Mspy app ios Iphone spion Mobile spy by imei Spy Spy any mobile phone app read more Keychain spy Android handys spionage Handy überwachung was tun Handy über Rover app learn more here Spy cam Iphone Hd 720p Mobile spy nokia c3 How to spy cell phone calls Congstar handyortung Tracking Spy apps for jailbroken iphone Expense tracker app android free Mobile phone spy software 1.4 free see more Fritzbox 7170 kindersicherung aktivieren Spionage gadgets amsterdam Sms spy messages Handy spionage Handy kindersicherung entfernen Personal pc App wo man handy orten kann Serial para whatsapp spy yahoo free download call blocker for nokia 5233 click mercedes gps tracker

toespraak van Faiza Oulahsen (Activist)
op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie 18 maart 2017, Amsterdam

Fantastisch om jullie allemaal hier te zien. Samen tegen racisme en discriminatie.
Samen tegen uitsluiting, (tegen angst en tegen cynisme.

Je vraagt je misschien af, wat doet iemand van Greenpeace -milieuorganisatie- op het podium? Wat hebben milieu en discriminatie met elkaar te maken?

Onze wereld zit zo in elkaar dat een profiteert ten koste van de ander. En vaak is die ander vrouw, arm en/of iemand met een kleur. Het is een systeem dat floreert bij discriminatie, klassenscheiding en genderongelijkheid. Een systeem dat leunt het roven van grondstoffen en vernietigen van het milieu. Het is een systeem wiens failliet klimaatverandering heet.

De aarde in rap tempo opwarmt. Landen die het minst hebben bijgedragen aan de opwarming worden het hardst geraakt. Kijk naar Somalie. Daar heersen ernstige droogtes in het noorden van het land. Vee sterft en mensen zijn gedwongen om weg te trekken. Intussen voltrekt zich een hetze tegen, migrant, allochtoon, vluchteling, homo, transgender, vrouw, gehandicapt etc. Tegen alles wat anders is. Tegen alles wat zogenaamd niet-Nederlands is.

Leren we niks van de geschiedenis? En dan heb ik niet alleen over de Tweede Wereldoorlog.

Een paar honderd jaar geleden werd Nederland overspoeld met migranten en vluchtelingen. Mensen kwamen uit alle windstreken. In Amsterdam alleen verdrievoudigde het inwoneraantal. In andere steden door het land nam de bevolking met de helft of meer toe. Men kwam naar Nederland voor tolerantie. Men kwam naar Nederland voor godsdienstvrijheid.

Degenen die beweren de Nederlandse waarden en normen te beschermen, kennen de geschiedenis van dit land niet, of willen die geschiedenis niet kennen. Degenen die beweren Nederland te verdedigen tegen alles wat anders is, zijn zelf de grootste bedreiging voor wat Nederland juist Nederland maakt.

Het is niet Nederlands om de deur te sluiten. Het is niet Nederlands om de kop in het zand te steken. Want het wordt hoog tijd dat wij verantwoordelijkheid nemen. Voor onze bijdrage aan klimaatverandering. En voor het leed dat zich aan de grenzen van Europa voltrekt.

Uitsluiting is niet het antwoord, maar verbinding. Cynisme is niet het antwoord maar voor optimisme. Want 1 ding is zeker: een duurzame en vreedzame toekomst is niet mogelijk zonder gelijkheid, vrijheid en solidariteit.

 <<