Sta op tegen racisme en discriminatie

 

Nederland heeft een racismeprobleem. In de aanloop naar de verkiezingen spelen politici bevolkingsgroepen tegen elkaar uit om de aandacht van het bezuinigingsbeleid af te leiden. Vluchtelingen worden teruggestuurd naar oorlogsgebied, maar krijgen tegelijkertijd de schuld van woningnood. Jongeren van kleur worden uitgesloten van de arbeidsmarkt. Voor velen is etnisch profileren en politiegeweld aan de orde van de dag. Mensen die in actie komen, zoals tegen Zwarte Piet, worden gecriminaliseerd. 

Nederland staat hierin niet op zich. Ook in andere landen zien we hoe racisme genormaliseerd wordt. Rechtspopulistische en extreemrechtse partijen groeien op basis van hun zondebokpolitiek tegenover moslims en vluchtelingen. Wij zeggen nee tegen islamofobie en antisemitisme! 

Gelijkwaardigheid staat ook op andere vlakken onder druk: vrouwen verdienen structureel minder dan mannen, zelfmoordcijfers onder transgenders zijn schokkend hoog en voor mensen met een beperking is de toegankelijkheid nog steeds niet optimaal. 

Op de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie gaan we daarom, samen met mensen over de hele wereld, de straat op. We maken een vuist tegen extreemrechts, racisme en elke vorm van discriminatie. Samen maken we ons hard voor een inclusief en divers Nederland.

Help ons geluid via Social Media versterken! Hier vindt je ons protest online:     
Facebook (link naar:   https://www.facebook.com/events/385627441799416/)    
Twitter (link naar:   https://twitter.com/21maartComite?lang=en)    
Instagram (link naar   https://www.instagram.com/21maartcomite
Organisatie  
Wil je meedenken over de organisatie en mobilisatie. Graag! Vele handen maken ligt werk. De volgende vergaderingen op ons kantoor zijn dinsdag 7 maart 19.30 en donderdag 16 maart 19.30. Hopelijk tot dan.

 Download flyers