020 428 8825

Nieuws

casanegra · oktober 18, 2019 · People, Toespraken · 0 comments

Monument voor Martin Luther King

Zonder dat iemand het wist, is het bronzen beeld van Martin Luther King uitgevoerd. Sinds 15 januari 2020, de verjaardag van Dr. King, staat het beeld van 1,2 meter in het Martin Luther Kingpark. Hopelijk wordt het beeld omarmd door gemeente en alle Amsterdammers en kan het permanent blijven staan. Lees meer

 

 

 

 

In memoriam: Ronald Blonk

Met veel verdriet ontvingen wij het bericht dat Ronald Blonk donderdag 16 januari is overleden. Ronald speelde de afgelopen jaren – samen met zijn partner Caroll Sastro – een belangrijke rol in het Comité 21 maart. Wij herinneren hem als een strijdbare activist voor een wereld zonder racisme en validisme. Lees meer

 

 

 

 

 

Sta op tegen racisme !

21 maart is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze dag is uitgeroepen door de VN na de brute moord op 69 mensen in Sharpeville in 1960 door het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime. Lees meer

 

 

 

 

 

 

Protesteer tegen het geweld van extreem-rechts tegen Kick Out Zwarte Piet !

Op vrijdagavond 8 november werd Den Haag opgeschrikt door een gewelddadige aanval op een vergadering van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Lees meer

.

.

Kinder & jongerenrechten festival

Aandacht voor kinderrechten is broodnodig want Nederland houdt zich niet aan het VN-verdrag voor de rechten van het kind.

Op zaterdag 9 november wordt er van 13.00 uur tot 17.00 uur voor de derde keer in Amsterdam een Kinder en Jongerenrechten Festival georganiseerd. Het gratis festival vindt plaats in No Limit en Kinderboerderij Gliphoeve. Lees meer

 

Officiële klacht tegen eenheidsleiding van politie Den Haag

Twintig maatschappelijke organisaties zeggen tegen Akerboom:  #KiesEenKant en grijp in bij structurele misstanden.

Controle Alt Delete en een uniek samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties en migrantengroepen dienen een klacht in bij Erik Akerboom, korpschef van de nationale politie. De klacht gaat over het al jarenlang niet optreden van de eenheidsleiding van de eenheid Den Haag tegen structurele misstanden binnen én door de politie Den Haag. De Minister van Justitie en Veiligheid heeft een kopie van de klacht ontvangen. Lees meer

Sorry, the comment form is closed at this time.