Nieuws

casanegra · oktober 18, 2019 · People, Toespraken · 0 comments

Rutte, humanitaire hulp voor vluchtelingen is NU nodig!

(08 april 2020)

Wij roepen premier Rutte op om in actie te komen voor de vluchtelingen op de Griekse eilanden en op Aruba en Curaçao. De opvang daar schiet zwaar tekort, waardoor er mensonterende en zelfs levensbedreigende situaties ontstaan. De verspreiding van het coronavirus heeft de urgentie alleen maar vergroot. Lees meer

 

 

 

 

Bestrijd coronavirus én racismevirus

Wees solidair met de kwetsbaarsten! (19 maart)

Elk jaar demonstreert de wereld op 21 maart massaal tegen racisme en discriminatie, maar dit jaar zijn dit soort demonstraties afgelast vanwege het besmettelijke coronavirus.. Lees meer

 

 

 

 

Aankondiging comité 21 maart

ONDANKS CORONA-CRISIS VIERT NEDERLAND OP ZATERDAG 21 MAART  TOCH DE INTERNATIONALE DAG TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE ! (19 maart)

Op zaterdag 21 maart zal Nederland ondanks de corona-crisis toch de internationale dag tegen racisme en discriminatie vieren. Lees meer

 

 

Verklaring comité 21 maart

LANDELIJKE DEMONSTRATIE/MANIFESTATIE TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE  VAN ZATERDAG 21 MAART IN AMSTERDAM AFGELAST  (13 maart 2020)

In 1966 is door de Verenigde Naties 21 maart uitgeroepen tot de International Day for the Elimination of Racial Discrimination. Sindsdien gaan op die dag jaarlijks wereldwijd mensen de straat op.  Lees meer

 

Festival Sta op Tegen Racisme 2020

Festival tegen racisme en discriminatie met talks, films, kunst, muziek en food.
In de aanloop naar de jaarlijkse Landelijke Demonstratie Tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart organiseren Pakhuis de Zwijger en het Comité 21 maart het Festival Samen Tegen Racisme. Tijdens dit festival laten we gezamenlijk een geluid horen tegen racisme, discriminatie en extreemrechts. Hierbij geven we een podium aan kunstenaars, theatermakers en muzikanten om hun kunsten te delen. We zoeken de verdieping op met experts in verschillende domeinen en we gaan kritische gesprekken aan met politici, bestuurders en grass roots organisaties. Tenslotte faciliteren we de ontmoeting en het gesprek tussen betrokken burgers in de stad met dialoog en een marktplaats. Iedereen is welkom op dit festival waarmee we ons inzetten voor een rechtvaardige inclusieve samenleving. dezwijger.nl/programma/festival-tegen-racisme-2020

 

 

 

Solidariteitsdemonstratie tegen de twee virussen

Het coronavirus treft wereldwijd vooral de zwaksten — de ouderen van wie de gezondheidszorg is afgebroken; de armen die door slechter voedsel minder weerstand hebben; en de zieken die hun inkomen zien wegvallen, zonder enig vangnet. Lees meer

 

 

 

#ikbengeenvirus !

Er rolt een golf van anti-Chinees racisme door ons land. Het coronavirus is de aanleiding. Radio 10 zendt bewust een zeer discriminerende carnavals-schlager uit, mensen met een Oost-Aziatisch uiterlijk worden geweerd uit het OV, en iemand smeert poep in de lift van een pand met ‘poepchinezen’. Lees meer

 

 

HET GROTE GELIJK VAN AHMAD MENDES MOREIRA

Verschijnen er zwarte spelers op het veld, dan krijgen ze bananen toegegooid of maken zogenaamde ‘supporters’ apengeluiden. Zoals in Den Bosch tegen de voetballer Ahmad Mendes Moreira, tijdens een wedstrijd in november 2019. Daar werd in de schorsing bovendien provocerend een pro-Zwarte-Piet-spandoek opgehangen.. Lees meer

 

 

ACTIEF SAMEN OPTREDEN BRENGT SUCCES

Toen in Duitse deelstaat Thüringen de liberale dorpskapper Kemmerich met steun van de ultrarechtse AfD tot president werd gekozen, stroomden in alle steden van Duitsland woedende demonstraties samen. Lees meer

 

 

 

Vergeet bij ‘Auschwitz niet huidige racisme.

Europa en Israël herdenken Auschwitz. Maar moeten we ons niet afvragen of door veronachtzamen van de opmars van het huidige racisme, de geschiedenis zich dreigt te herhalen? . Lees meer

 

 

 

 

 

Sta op tegen racisme

DEMONSTREER OP 21 MAART MEE !

De wereld schudt op haar grondvesten. Onzekerheid groeit door economische crises, oorlogsdreiging en door de klimaatcrisis aangewakkerde natuurrampen. Lees meer

 

 

 

 

Monument voor Martin Luther King

Zonder dat iemand het wist, is het bronzen beeld van Martin Luther King uitgevoerd. Sinds 15 januari 2020, de verjaardag van Dr. King, staat het beeld van 1,2 meter in het Martin Luther Kingpark. Hopelijk wordt het beeld omarmd door gemeente en alle Amsterdammers en kan het permanent blijven staan. Lees meer

 

 

 

 

 

In memoriam: Ronald Blonk

Met veel verdriet ontvingen wij het bericht dat Ronald Blonk donderdag 16 januari is overleden. Ronald speelde de afgelopen jaren – samen met zijn partner Caroll Sastro – een belangrijke rol in het Comité 21 maart. Wij herinneren hem als een strijdbare activist voor een wereld zonder racisme en validisme. Lees meer

 

 

 

 

 

Sta op tegen racisme !

21 maart is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze dag is uitgeroepen door de VN na de brute moord op 69 mensen in Sharpeville in 1960 door het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime. Lees meer

 

 

 

 

 

 

Protesteer tegen het geweld van extreem-rechts tegen Kick Out Zwarte Piet !

Op vrijdagavond 8 november werd Den Haag opgeschrikt door een gewelddadige aanval op een vergadering van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Lees meer

.

.

Kinder & jongerenrechten festival

Aandacht voor kinderrechten is broodnodig want Nederland houdt zich niet aan het VN-verdrag voor de rechten van het kind.

Op zaterdag 9 november wordt er van 13.00 uur tot 17.00 uur voor de derde keer in Amsterdam een Kinder en Jongerenrechten Festival georganiseerd. Het gratis festival vindt plaats in No Limit en Kinderboerderij Gliphoeve. Lees meer

 

Officiële klacht tegen eenheidsleiding van politie Den Haag

Twintig maatschappelijke organisaties zeggen tegen Akerboom:  #KiesEenKant en grijp in bij structurele misstanden.

Controle Alt Delete en een uniek samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties en migrantengroepen dienen een klacht in bij Erik Akerboom, korpschef van de nationale politie. De klacht gaat over het al jarenlang niet optreden van de eenheidsleiding van de eenheid Den Haag tegen structurele misstanden binnen én door de politie Den Haag. De Minister van Justitie en Veiligheid heeft een kopie van de klacht ontvangen. Lees meer

Sorry, the comment form is closed at this time.