protesteer tegen het geweld van extreem-rechts tegen Kick Out Zwarte Piet !

casanegra · november 13, 2019 · Nieuws1 · 0 comments

Protesteer tegen het geweld van extreem-rechts tegen Kick Out Zwarte Piet !

Op vrijdagavond 8 november werd Den Haag opgeschrikt door een gewelddadige aanval op een vergadering van Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

De overvallers waren gewapend met honkbalknuppels en staken zwaar vuurwerk af. Het had allemaal slecht kunnen aflopen als zij de vergaderruimte hadden weten binnen te dringen of het gebouw in brand hadden kunnen steken. Nu bleef het beperkt tot zeer ontdane mensen en materiële schade, onder meer de kapot geslagen auto van KOZP-activist Mitchell Esajas.

Deze keer waren enkele politici er snel bij om de aanval op KOZP in krachtige termen te veroordelen.

De plegers van de aanval waren geen brave huisvaders die opkwamen voor het ‘mooie sprookje’, maar geharde fascisten en neonazi’s. Al in oktober 2014 stond een groep leden van Voorpost voor het gebouw van de Raad van State in Den Haag te protesteren tegen een verbod van Zwarte Piet. Bij de intocht van Sinterklaas in Leiden in november 2018 liepen als Zwarte Piet verklede leden van Voorpost en Identitair Verzet mee, compleet met pikzwarte schmink, rode lippen, kroeshaar en oorbellen.

Het gaat hier om meer dan het zoveelste incident. De politieke verhoudingen in Nederland zijn de afgelopen jaren zozeer naar rechts verschoven, dat extreemrechts zijn kansen ruikt en daarbij openlijke geweldpleging niet langer schuwt.

Het Comité 21 Maart dat al jaren strijd voert tegen discriminatie en racisme, roept iedereen op om dit weekend – bij de intocht van Sinterklaas – vreedzaam tegen extreem-rechts te demonstreren:

DOE MEE BIJ DE VREEDZAME PROTESTEN VAN KOZP !

Je kunt je aanmelden voor deze actie bij een gemeente bij je in de buurt via deze website: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJHnUEs6nTSZP0ev10I38GxcVW8LNIMni8h7JSUHKSjBzWPA/viewform

 

U kunt het werk van KOZP steunen door een gift over te maken op NL25 INGB 0007 6604 36 t.n.v. VB Solidariteitsfonds bankrekening o.v.v. “De Samenscholing”.

Sorry, the comment form is closed at this time.