Kinder & jongerenrechten festival

casanegra · november 07, 2019 · People, Toespraken · 0 comments

Kinder & jongerenrechten festival

Aandacht voor kinderrechten is broodnodig want Nederland houdt zich niet aan het VN-verdrag voor de rechten van het kind.

Op zaterdag 9 november wordt er van 13.00 uur tot 17.00 uur voor de derde keer in Amsterdam een Kinder en Jongerenrechten Festival georganiseerd. Het gratis festival vindt plaats in No Limit en Kinderboerderij Gliphoeve.

Nederland heeft in 1995 het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind geratificeerd. Dit betekent dat Nederland verplicht is ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren in een veilige en beschermde omgeving op kunnen groeien. Een omgeving waarin kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Ook in Amsterdam dus! Helaas kwam nog deze week in het nieuws dat Nederland asielkinderen gewoon in de gevangenis opsluit met alle gevolgen van dien. Ook het onderwijs staat onder druk. Er ontstaat een tweedeling in onze maatschappij en stad tussen kinderen van ouders met een gevulde portemonnee die bijles en particulier onderwijs kunnen betalen en kinderen van ouders die de eindjes maar met moeite aan elkaar kunnen knopen en zo minder kansen hebben op goed onderwijs. Ontoelaatbaar en wij vragen daarom aandacht hiervoor zaterdag 2 november met een mooi programma.

Zo zullen in No Limit jongeren uit Zuid Oost in discussie gaan met gemeenteraadsleden Sylvana Simons van Bij1, Lian Heinhuis van de PvdA, Ayşegül Kilic van DENK, Tirza de Fockert, van GroenLinks, Daphne van Breugel van de SP en Don Ceder van de Christen Unie. Ook rapper Kiddo Cee zal in zijn rapworkshops aandacht vragen voor jongeren rechten.

Het Nederlandse klimaatmeisje Lilly uit Zeist krijgt dit jaar de Kinderrechten activistenprijs 2019 uitgereikt.

Op Kinderboerderij de Gliphoeve is er van 13:00 tot 16.30 uur van alles te doen voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. Er staat een bus van het Verzetsmuseum voor de deur met een tentoonstelling, je kunt zelf dingen maken in de workshop van de repairkids, je kunt een kookworkshop volgen, je kunt een lampion maken voor Sint Maarten, er is poppenkast en nog veel meer. Om 16.30 uur sluiten we af met een optreden van Hakim uit Sesamstraat.

Alles is gratis toegankelijk voor iedereen.

Waar: No Limit en Kinderboerderij Gliphoeve, Geldershoofd 79/80

Wanneer: zaterdag 9 november a.s. van 13 tot 17.00 uur

Kijk voor meer informatie op: www.21maartcomite.nl

Bijgevoegd de flyer met alle activiteiten.

Sorry, the comment form is closed at this time.