Lopend Vuur

casanegra · februari 26, 2021 · Nieuws · 0 comments

Lopend Vuur

 

Mensen komen in actie voor een humaan vluchtelingenbeleid

Amsterdam, 26 februari

Rob Marijnissen

 

Migreat is een internationaal opererende organisatie die op dit moment in Bosnië een aantal teams ondersteunt die migranten bij staat. Dat doen ze al enkele jaren en vinden dat echter lang niet genoeg. De politieke ontwikkelingen in Europa gaan al jaren de verkeerde kant op en daar willen ze ook wat aan doen. Vandaar dat ze het afgelopen jaar verschillende demonstraties en acties in Nederland en Duitsland hebben georganiseerd; en nu het initiatief van Lopend vuur. Met als doel om van onderaf mensen de mogelijkheid te geven zichzelf te organiseren die solidair willen zijn met vluchtelingen en migranten.  En ook samen met vluchtelingen de politiek te bewegen hun rampzalig migratie beleid aan de kant te zetten.

LOPEND VUUR
Inmiddels zijn er in Nederland in meer dan 50 plaatsen van 1 tot 17 maart wakes en looptochten. Mensen die mee willen doen en zelf initiatieven willen nemen kunnen zich aansluiten via hun website
Daar kun je lezen: “Van 1 tot 17 maart, in de aanloop naar de verkiezingen, gaat er een lopend vuurtje door Nederland! Van Dokkum naar Den Haag en van Maastricht tot Groningen: overal in het land vinden wakes en tochten plaats voor humaan migratiebeleid. De verwoestende brand in kamp Moria, kinderen die opgroeien in de blubber, zinkende boten en verdrinkende mensen: de ellende aan de Europese grenzen is enorm. Toch gaan er stemmen op voor nóg harder grensbeleid, meer deals en kampen, minder vluchtelingen en migranten. En daarmee een minder menselijk Nederland en Europa”.

MIGREAT
MiGreat wordt geleid door een enthousiast en ambitieus Europees bestuur bestaande uit drie personen: Roos, Hannah en Sofie. Met Sofie uit Utrecht sprak ik hierover. Ze geeft aan dat ze graag een brede beweging in Nederland wil waarin diverse organisaties en mensen samenwerken. Daarom doen ze mee binnen andere initiatieven die passen binnen hun missie zoals het initiatief van de FNV rondom vluchtelingen van vorig jaar.
Hun missie: “wij geloven dat migratie een kracht ten goede kan zijn: het kan vluchtelingen en migranten een kans geven die ze hard nodig hebben en ze kunnen bijdragen aan zowel de plek waar ze wonen als het huis dat ze hebben verlaten. Win-win-win! Zolang er geen legale migratiemogelijkheden zijn voor degenen die het het meest nodig hebben, zullen mensen irregulier blijven komen – waarbij ze zichzelf vaak blootstellen aan misbruik en levensbedreigende gevaren tijdens hun reizen. We zijn vastbesloten om doorgaande migranten te helpen met hulp en informatie, terwijl we tegelijkertijd pleiten tegen overheidsbeleid dat beledigende, gevaarlijke omstandigheden creëert”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.