“Mevrouw Hamer, wij komen graag bij u op de koffie voor een andere samenleving”

casanegra · april 08, 2022 · Nieuws · 0 comments
Zo luidde de titel van een opiniestuk (zie hier: https://bit.ly/38Bb4kf) dat ik vorig jaar met Saida Derrazi schreef, nadat we met vele bijzondere voorvechters al Lievnath Faber, Martijn de Koning en Cemil Yilmaz een brief aan de formateur names meer dan 160 sociaal-cultureel maatschappelijke organisaties stuurde.
Een roep voor een integrale aanpak en beleid om institutioneel racisme en discriminatie tegen te gaan langs de pijlers van gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en representatie.
Een roep om samen met de mensen, met ons, met een ieder te praten, samen te werken om racisme tegen te gaan. En om het actieplan van deze maatschappelijke organisaties, mee te nemen in de plannen.
De Nationaal Coordinator tegen Racisme en Discriminatie is er! De heer Rabin S. Baldewsingh heeft de moeilijke taak om een plan te maken voor iedereen, waar iedereen zich gezien en gehoord voeld – en waarmee we grote stappen zetten naar een eerlijke, mooiere, gelijkwaardigere samenleving.
Aan Lievnath en Hui-Hui vandaag de eer om de brief aan de heer Baldewsingh te overhandigen namens de meer dan 160 organisaties.
En, vandaag besefte wij opeens… dit is de eerste keer dat wij, de initiatiefnemers, elkaar LIVE zien na meer dan een jaar intensieve samenwerking.
Tekst is van @Hui-Hui
Naast de overhanding hadden we ook een rondetafelgesprek met expert die niet of deels zijn gehoord om input te geven op het Nationaal Plan.

Sorry, the comment form is closed at this time.