Sta op tegen racisme! Demonstratie 6 december 13.00 uur Den Haag

casanegra · december 02, 2020 · Nieuws1 · 0 comments

2 december 2020

Sta op tegen racisme!  Kom naar Den Haag.  (om 13.00 uur op het Koekamp station Den Haag Centraal. Locatie is op last van de gemeente op het allerlaatst gewijzigd)

Zwijgen is geen optie

Al jarenlang zijn protesten tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet doelwit van extreemrechtse terreur en racistische intimidatie. Deelnemers aan vreedzame KOZP-protesten worden bekogeld en bespuugd, demonstraties worden onmogelijk gemaakt. Er werd zelfs een aanslag gepleegd op het pand waar een KOZP-congres plaatsvond. Mensen van kleur en zwarte mensen die zich verkiesbaar stellen, zoals Kauthar Bouchallikht, zijn slachtoffer van racistische en islamofobische aanvallen. Daarnaast raakt institutioneel racisme mensen van kleur en zwarte mensen in het dagelijks leven; op school, op het werk, online en op straat. Mensen die zich uitspreken tegen racisme en geweld krijgen te maken met aanvallen van extreem rechtse politici, mediabedrijven en trollen. De intimidatie vanuit extreemrechts zal niet stoppen als we er niets aan doen. Daarom gaan we op 6 december protesteren in Den Haag tegen racisme en extreemrechtse intimidatie.

Gevestigde media, politici en autoriteiten normaliseren discriminatie, en ontkennen institutioneel racisme en de pijn van ons koloniale verleden. Ondanks dat de Nazisympathieën en antisemitische complottheorieën bij Baudet en Forum voor Democratie al jaren duidelijk waren, kregen zij toch een kritiekloos podium. Ook de moslimhaat van Wilders’ PVV is mainstream geworden. Andere politieke partijen, zowel midden als links, faciliteren de radicalisering van racistische ideologieën met hun stilte of werken hier zelfs aan mee. Racistisch politiegeweld, etnisch profileren en discriminatie zoals bij de Belastingdienst worden toegedekt. Ondertussen gaan gewelddadige rechts-extremistische daders vrijuit.

We leven in een periode van grote onzekerheid en staan aan het begin van een diepe economische crisis. Het tekort aan sociale huurwoningen neemt toe en de werkeloosheid stijgt. In plaats van dat aan te pakken, gebruiken politici zondebok-politiek om mensen die op zoek zijn naar fatsoenlijk werk of onderdak tegen elkaar uit te spelen. Ook de fossiele industrie houdt, gesteund door overheden en media, een destructief winstmodel in stand. Hiervoor betalen inheemse volkeren en het globale zuiden nu als eerste de prijs, met veel klimaatvluchtelingen als gevolg. In plaats van deze en andere vluchtelingen een helpende hand toe te steken, worden zij ontmenselijkt, weggestopt in onleefbare vluchtelingenkampen of worden door onze grenswacht in hun gammele boten terug de zee op geduwd.

We laten ons niet langer tegen elkaar uitspelen; het is tijd om solidair te zijn. Alleen op die manier kunnen we extreemrechtse intimidatie tegenhouden en een rechtvaardige wereld dichterbij brengen.

Over het protest: op 6 december protesteren we in Den Haag tegen racisme en extreemrechts. De demonstratie begint om 13.00 uur op het Johanna Westerdijkplein achter station Den Haag Holland Spoor.

Ondertekenaars op 1 december (Als u nog wilt tekenen kan dat via deze Link )

Active for Justice
Afa Fryslan
Afrogrooves
Aliansi Merah Putih
Asian Raisins
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU)
Amsterdam United
Alle Dieren Vrij
ASEED
ASVA Studentenunie
AvEG-Kon nl.
Autonomen Brabant
BDS Nederland
Beats Against Coal
Black Lives Matter Den Haag
Black Lives Matter Maastricht
Bond Precaire Woonvormen Den Haag
Brabant voor 14
Code Rood
Comité 21 maart
Collectief tegen Islamofobie
Cultural Workers Unite
De Bovengrondse
De Klimaatmoeders
Decolonize Groningen
Dekolonisatienetwerk Voormalig Nederlands-Indië
Dipsaus Podcast
Diversity Media
Den Haag voor 14
Doorbraak
Échte liefde!
Eindhoven kan het
Extinction Rebellion Nederland
Fite Qlub
Fossielvrij NL
Fossil Free Culture NL
Fridays For Future Nederland
Grutjes
Haagse Stadspartij
HBDH-Avrupa
Het Democratisch Platform Nederland
Humanities Rally UvA
Internationale Socialisten
Jongeren Milieu Actief (JMA)
Kick Out Zwarte Piet
KIZLAR Podcast
Klimaatcoalitie Maastricht
Landelijke Studenten Vakbond (LSVB)
Leiden voor 14
Limburg voor 14
MAMA (Rotterdam)
Milieudefensie
Movement X
MSCLaak
Oy Vey
PINK! jongeren van de PvdD
Queers 4 Climate
Rhythms of Resistance
Rotterdam voor 14
SAP Grenzeloos
Short Stay No Way
Stichting Stem op een Vrouw
Stichting Building The Baileo
Stichting Powered by DeeDee
The Arts of Resistance
The Hague Peace Projects
Utrechtse Klimaat Coalitie
Vrij Oost Timor
Vrije Bond Noord-Brabant
We Promise

Sorry, the comment form is closed at this time.