STA OP TEGEN RACISME

casanegra · januari 30, 2020 · Nieuws1 · 0 comments

DEMONSTREER OP 21 MAART MEE !

De wereld schudt op haar grondvesten. Onzekerheid groeit door economische crises, oorlogsdreiging en door de klimaatcrisis aangewakkerde natuurrampen. Internationaal zien wij hoe extreemrechts en autoritaire leiders, maar ook delen van de gevestigde politiek, de woede hierover gebruiken om racistische hetzes tegen hele bevolkingsgroepen te voeren.

Ook in Nederland neemt racisme toe, mede door de opkomst en doorbraak van extreemrechtse partijen, groeperingen en media. De haat in het publieke debat zet mensen aan tot verbaal en fysiek geweld tegen anderen, bijvoorbeeld tegen anti Zwarte Piet-activisten.

Discriminatie is in Nederland aan de orde van de dag. Islamofobie is door jarenlange propaganda een gegeven geworden. Ook doemen opnieuw antisemitische complottheorieën op.

Mensen met een arbeidshandicap komen moeizaam aan het werk, vrouwen worden nog steeds onderbetaald en LHTBI’ers voelen zich op straat en op de werkvloer niet gerespecteerd.

Mensen die vluchten voor oorlogsgeweld, onderdrukking, honger en klimaatrampen worden onder mensonterende omstandigheden op Griekse eilanden en in Libië in kampen opgesloten.

Dat is waarom wij zeggen: sta op ! – het is tijd om kleur te bekennen:

• tegen discriminatie en racisme, vóór diversiteit en solidariteit !

• tegen wapenhandel, oorlogspolitiek en klimaatchaos, vóór een menselijk asielbeleid !

• tegen de opmars van extreemrechts, vóór een sociaal en rechtvaardig Nederland !

Comité 21 Maart is een maatschappelijke coalitie die strijdt tegen elke vorm van racisme en discriminatie. 21 maart was de datum waarop het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime in 1960 in Sharpeville een bloedbad aanrichtte. De VN riep deze datum uit tot Internationale Dag tegen Racisme.

Voor meer informatie: https://21maartcomite.nl/

Sorry, the comment form is closed at this time.