020 428 8825

Speech Simone Kukenheim

casanegra · januari 22, 2018 · Streets · 0 comments

toespraak van Simone Kukenheim (De Amsterdamse wethouder voor diversiteit)
op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
19 maart 2017, Amsterdam

-

De dag van de democratie. Toen de verkiezingen waren. Toen heeft u de democratie onderhouden. En wat daaruit gekomen is daar denken wij met zijn allen misschien wel heel verschillend over. Maar een ding is duidelijk. Er is geen enkele partij die de absolute meerderheid heeft in dit land. Nederland kent een democratie waar je met elkaar moet samenwerken. En ook dat gaan we de aankomende tijd zien. En voor die samenwerking is het belangrijk dat je minderheden respecteert. Dat je goed naar elkaar luistert. Dat je je verplaatst in de ander. En kijkt in wat voor positie die zit. En ook dat is de boodschap van een dag tegen racisme en tegen discriminatie.

Dus nogmaals ik maak een enorm compliment aan u die hier in dit weer is komen strijden om minderheden te beschermen tegen racisme voor een democratie. En laat dat ook een signaal zijn aan al die mensen die op dit moment in Den Haag de nieuwe samenwerking vorm te geven dat dit de bescherming van minderheden, antiracisme heel hoog op de agenda moet staan. Dank u wel.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.