Verklaring en oproep tegen fascisme en racisme

casanegra · januari 20, 2023 · Nieuws · 0 comments

Graag vragen wij steun voor het volgende!
Rotterdam is tijdens de jaarwisseling geschokt en verontwaardigd door het projecteren van racistische en neo-Nazi teksten op de Erasmusbrug. Deze racistische en fascistische provocatie kwam van de neo-Nazi groep “White Lives Matter” die onder andere via social media hun haat zaaiende propaganda van verdeeldheid verspreiden.

Vluchtelingen, asielzoekers, zwarte mensen, mensen van kleur, LHBTQIA+ mensen, Joden, Moslims, Roma en Sinti, gehandicapte mensen e.a. worden vandaag gestigmatiseerd met dezelfde leugens van onder andere de fascistische NSB, de Nederlandse tak van Hitler’s Nazi partij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam ook nog gebombardeerd door de fascisten van Nazi-Duitsland en duizenden mensen zijn toen gedeporteerd naar concentratiekampen.

Natuurlijk was er ook verzet tegen deze barbaarse misdaden. Monumenten van het verzet tegen fascisme en racisme zijn er ook in Rotterdam. De historische les van deze periode die wereldwijd tientallen miljoenen mensen het leven heeft gekost is “Nooit meer Fascisme!”.

Met deze boodschap komen wij samen en roepen wij op tot protest op 22 januari, om 12 uur bij Station Blaak te Rotterdam. Daar zullen we samen komen om te spreken en luisteren, om vervolgens naar de Erasmusbrug te marcheren.

Wij strijden voor een rechtvaardige en sociale samenleving waarin mensenrechten worden gerespecteerd en wij verenigen ons in verzet tegen fascisme en racisme. Wij willen een toekomst in vrede, zonder oorlog, en in solidariteit met elkaar.

Daarom zeggen wij: “Toen Niet – Nu Niet – Nooit meer Fascisme! No Pasaran.”

Met de bijgevoegde verklaring doen wij dit. We willen vragen of u de verklaring wilt ondertekenen en delen!

Namens,
Voor 14 Rotterdam, Erasmus School of Colour, Mokum Tegen Fascisme, Palestina Komitee Rotterdam, Students for Justice in Palestine, Dwars, Doorbraak en velen anderen!

Sorry, the comment form is closed at this time.