Beste mensen,
Amsterdam is een enorm diverse, veelkleurige stad. Van oudsher is de stad een plaats waar vele vluchtelingen en migranten een thuis vonden. Zij zochten in Amsterdam tolerantie en een leven in vrijheid ongeacht herkomst, kleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status. Het zijn vrijheden die niet vanzelfsprekend zijn, maar die steeds weer bevochten moeten worden om een inclusieve samenleving te worden en te blijven.
Veel organisaties zetten zich hiervoor in. Het Comité 21 Maart doet dit door verschillende activiteiten, waaronder de jaarlijkse organisatie van de demonstratie in maart tegen racisme en discriminatie, door bijeenkomsten en onderzoek. Het Comité werkt hierbij zowel landelijk als lokaal samen met tal van organisaties. In Amsterdam zijn we onder andere lid van de alliantie Amsterdammers samen tegen racisme (bestaande uit: Pakhuis de Zwijger, Comité 21 Maart, Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie, Zwart Manifest en Oy Vey.) In dat verband organiseren we dit voorjaar de derde Prinsenhof conferentie over de aanpak van discriminatie en racisme in Amsterdam. De eerste conferentie werd in 1984 door de gemeente Amsterdam georganiseerd naar aanleiding van de moord op Kerwin Duinmeijer. In 2012 volgde de tweede Prinsenhof conferentie en dit voorjaar organiseert de alliantie Amsterdammers samen tegen racisme de derde conferentie. De conferentie zal ruim een maand na de gemeenteraadsverkiezingen plaats vinden.
Wij hopen dat u deze enquête wil invullen uiterlijk 28 januari. De uitkomsten van het onderzoek zullen we verwerken in een publicatie die eind februari zal verschijnen.
We verwerken in ons verslag alleen standpunten en analyses van organisaties. We maken geen gebruik van persoonsgegevens. Bij voorbaat onze dank voor uw deelname.
Met vriendelijke groet,
Saida Derrazi, namens het Comité 21 Maart
Sorry, the comment form is closed at this time.