Missie Comité 21 maart

casanegra · januari 20, 2018 · Toespraken · 0 comments

Comité 21 maart is de landelijke antiracisme coalitie. Binnen onze coalitie bundelen antiracisme organisaties, migrantengemeenschappen, de vakbond, en linkse groepen en partijen de krachten. Samen maken we een vuist tegen elke vorm van racisme: van islamofobie, anti-zwart racisme tot antisemitisme. We verzetten ons tegen de steeds verdere normalisering van zondebokpolitiek. Deze politiek wordt geleid door racistische en extreemrechtse partijen. Jaren van sociaaleconomische afbraak hebben hier een rijke voedingsbodem voor gecreëerd.

Binnen ons werk staat de verbinding van verschillende groepen centraal. Het is belangrijk dat we zowel eigen organisaties opbouwen als dat we samenkomen rond een gedeeld belangen. Racisme wordt gebruikt als wig om mensen te verdelen en wij willen mensen juist samenbrengen. Hierbij verbinden wij de strijd tegen racisme met die tegen andere vormen van discriminatie en uitsluiting zoals seksuele onderdrukking en validisme.

Het Comité 21 Maart is een landelijke coalitie gevestigd in Amsterdam. We moedigen iedereen aan om zich bij ons aan te sluiten en op de hoogte te blijven van activiteiten. Kijk ook of je samen met andere organisaties en partijen in je omgeving een netwerk kunt opzetten. De opkomst van extreemrechts en de normalisering van racisme beperken zich niet tot het parlement. Door het land zijn netwerken nodig die mensen samenbrengen om hiertegen een alternatief te vormen.

Sorry, the comment form is closed at this time.