Kampramp op Lesbos is vorm van discriminatie

casanegra · september 24, 2020 · Nieuws1 · 0 comments

23 september 2020

Door: Max van den Berg.   

Vijfenzeventig jaar geleden op 15 september 1935 werd op het partijcongres van de NSDAP het Neurenbergse rassen project gelanceerd. De reinheid van het Germaanse bloed en de Germaanse eer moest verdedigd worden tegen vermenging met bloed van Joden, zwarte mensen, en Roma en Sinti. Huwelijken tussen Germanen en niet volkseigene personen werden verboden, seksuele omgang tussen hen werd strafbaar. Joodse artsen mochten alleen Joodse patiënten helpen, Joodse leraren alleen lesgeven op Joodse scholen, Germaanse dienstmeisjes mochten niet bij Joodse families werken en omgekeerd ook. Vanaf 1935 werden deze rassenwetten steeds verder uitgebreid. Geen Joden bij de overheid, bij het bankwezen, bij de spoorwegen de post en telegraaf. Daarna volgde openlijke terreur in de kristallnacht om via de Wansee conferentie in Auschwitz te eindigen.
Ook werden deze wetten later overgenomen door bondgenoten van Nazi-Duitsland en kregen wij in Nederland tijdens de bezetting hier ook mee te maken door maatregelen die hierop waren gestoeld.

Het is goed om deze feiten te benoemen ten opzichte van politici die de boreale (Germaanse) wereld willen beschermen tegen de invloed van volkeren uit de hele wereld. Ondanks de culture impact van de Black Lives Matter beweging moet toch de miserabele houding van onze regering ten opzichte van de kampramp op Lesbos worden gezien als een vorm van discriminatie. Daar zal ik tot mijn laatste adem tegen strijden.

Sorry, the comment form is closed at this time.